Familjens egna lilla plats på nätet

website for the familyNär du skapar en hemsida för familjen är detta något som kan bli riktigt roligt och intressant. Här handlar det i mångt och mycket om att skapa en plats som beskriver vilka ni är, vad ni gör och vad ni har för olika intressen. Utförs detta på ett bra sätt så kan sidan bli riktigt välbesökt och finns det sedan uppdateringar i form av semesterbilder, en blogg och eventuella nyheter så kommer det hela bara att bli bättre. Nu kanske du frågar dig varför du skulle vilja lägga ut ditt och din familjs liv på Internet och på den frågan finns det ett antal olika svar.

Vanligt är att man har familjemedlemmar över hela Sverige och då kan det vara roligt att ha en hemsida på nätet som visar upp för alla vad ni har för er då ni inte träffas i verkliga livet så ofta. Nu finns det i och för sig en nackdel med detta och det är naturligtvis att alla kommer att kunna se vad ni gör och vilka ni är. Detta kanske det inte är alla som vill. Nu finns det olika sätt att skydda sig mot detta och då kan du välja mellan olika alternativ.

Det första alternativet kan då vara att lösenordsskydda sidan, så att bara de som har detta lösenord kan komma åt den informationen som finns. Gör du detta så kommer du förvisso aldrig att komma högt upp i Googles sökresultat, men det är förmodligen inte det du vill heller. För alla de som vill synas på Google är det bara att låta alla som vill komma åt sidan. Här handlar det om att vara smart och aldrig ge ut någon personlig information som kan komma att skada någon av medlemmarna i familjen. Tänk på att det är enkelt att stjäla en identitet idag om du lämnar ut för mycket information.