Får alla ett webbutrymme från Internetleverantören?

ISPMånga som har Internet talar också om hur stort och bra webbutrymme de har fått tillsammans med sitt abonnemang. Här är det för det mesta så att alla som skaffar Internet får en liten plats på nätet där de har möjlighet att lägga upp sina egna privata hemsidor. Detta är dock bara ett webbutrymme med en underdomän, vilken förmodligen kommer att ha något konstigt kodat namn. I det fall du vill använda detta utrymme du fått gratis och på köpet med din Internetuppkoppling kommer du alltid att göra bäst i att köpa ett eget domännamn för din hemsida. Detta för att du vill ha ett namn på nätet som kan kopplas samman med den information du vill dela med dig.

Nu är det i och för sig inte alls alla som får gratis webbutrymme med sitt Internetabonnemang. I det fallet du inte får det och vill ha en egen sida på nätet, kommer du att vara den som får hyra ett hotellrum. Med det menas naturligtvis inte ett hotellrum för dig, utan för den hemsida som du vill lägga upp på nätet. För dessa hotell betalas det årsvis och det är väl värt att jämföra både kvalitet och priser på dessa då de skiftar kraftigt.

Anledningen till att alla inte får gratis webbhotell med sitt Internetabonnemang är att alla leverantörer helt enkelt inte har den servicen. Nu är det dock så att det inte alls är dyrt med ett webbhotell och ett domännamn. Detta kan kosta så lite som några hundralappar per år och när du väljer detta alternativ brukar du också kunna erhålla en bra support. Får du fritt webbutrymme från din Internetleverantör kommer du förmodligen inte att ha någon support alls på detta. Valet är ditt, men ett köpt webbhotell och domännamn är alltid det bästa valet för alla.