Måste alla hemsidor vara mobilanpassade?

websites mobile-friendlyNär det handlar om hemsidor finns det idag tre olika typer av dessa. För det första är det de som är gamla och som inte har uppdaterats de senaste 5 åren. Alla dessa sidor har då en förlegad design som gör att de inte kan visas i alla enheter såsom mobiler och surfplattor. Att kunna användas i dessa enheter är idag ytterst viktigt då merparten av alla Internetanvändare finns uppkopplade via dessa. Den andra typen av sidor som finns är alla de företag som fortfarande har en sida för datorer och en annan för mobiler. Detta gör att sidan kan visas i mobiler, men skapar merjobb i och med att två olika hemsidor för samma sak måste skötas.

Den tredje tekniken som finns kallas mobilanpassad eller responsiv design. Detta är det senaste inom den teknik som gör att olika hemsidor kan visas på ett liknande sätt i alla olika skärmstorlekar. Detta styrs av en teknik som på ett enkelt sätt sammankopplar HTML5 med CSS3, vilka då ser till att du med en sida kan styra allt så det visas rätt i alla enheter. Om det nu är så att du måste ha en responsiv hemsida kan diskuteras, men vill du synas idag och i framtiden på nätet så kommer det att vara ett essentiellt val.

För alla som idag har gått över till responsiv design på sina hemsidor, vare sig de är för ett företag eller av privat karaktär, kommer detta att ge många fördelar på nätet. För det första kommer du att få ett enklare arbete för att synas i alla enheter och för det andra så ser alla de som använder Internet din sida när de söker efter dig. Som en parentes kommer Google, som är den största sökmotorn, alltid att sätta ett högre värde på en modern hemsida än en sida med förlegad teknik.