Vad behöver du för att skapa din egen hemsida?

create your own websiteOm du nu har läst allt som skrivits på denna lilla informativa sida om privata hemsidor på nätet och som ett resultat av detta fått ett intresse att skapa din egen eller familjens sida på nätet, kommer du att behöva vissa saker för att utföra detta på ett bra sätt. Det första du behöver välja är om du ska jobba i ett system som har både front-end och back-end. Detta är de som kallas för CMS-system och de vanligaste är Joomla och WordPress. I det fallet lär du dig systemet som är mycket enkelt, köper ett färdigt tema och skapar din nya plats på nätet. Detta arbetet kommer du då att utföra online direkt på Internet.

Som ett andra val när du vill skapa din egen hemsida på nätet kommer du att kunna välja att jobba i en så kallad webbeditor. Detta är ett så kallat WYSIWYG-interface där du hela tiden ser den grafiska miljö du jobbar i. Arbetet gör du offline i din egen dator och här kan du välja mellan att klippa och klistra eller att arbeta direkt i kod. En kombination av detta är naturligtvis också möjligt. De vanligaste verktygen som används för detta arbete är Dreamweaver och Expression Web.

När du är den som vill veta precis vad du gör och ha kontroll på allt in i minsta detalj är du också den som lägger tid på att lära sig de olika programspråken. Detta betyder då att du som vill skapa en sida på nätet väljer att programmera denna i den kod som läses av webbläsarna. I det fallet är det viktigaste att känna till HTML5, CSS3 och PHP. Kan du dessa och dessutom vet hur det går till att implementera eventuella plugin, så kommer detta val alltid att bli det du kan skapa det mesta med.