VPS eller delat webbhotell – vad är bäst för dig?

Många entreprenörer och de som arbetar online behöver fundera över vilken typ av hosting som passar deras ändamål bäst. Ska man använda sig av VPS eller ska man gå via ett webbhotell? Här försöker vi vägleda dig i valet, och ge dig en bild av vad som egentligen är skillnaderna mellan de olika. Det viktigaste är att du först och främst analyserar din situation och hur du kommer att arbeta framöver. Det finns nämligen en rad viktiga interna aspekter som säkerhet och lagring som kan vara viktiga i detta beslut.

shutterstock_383746468Att tänka på med webbhotell

Om du använder dig av ett så kallat webbhotell för din hosting delar du miljö med andra kunder. Detta har idag inte längre någon större påverkan på din säkerhet, men det kan vara svårt att använda sig av och installera applikationer precis så som du vill ha dem. Därför är du på många sätt låst till de funktioner som hotellet har att erbjuda. Om din sajt ska vara statisk och inte innehålla många funktioner, är detta inget problem. Priset för att ta del av ett webbhotell är lågt, varför det är ett populärt alternativ för privatpersoner och sidor med enklare innehåll som bloggar.

Kort om VPS

Med VPS har du näst intill full frihet att skapa och vara kreativ med din hemsida och du kan göra de konfigurationer som du vill, när du vill. Du kan välja operativsystem att jobba mot själv, och du är garanterad den högsta möjliga säkerheten kring din information då du äger din egen server i detta fall. Även om priset för detta är lite högre, kan det vara värt att kika på eftersom kapaciteten av lagring och den allmänna friheten i vad du kan göra med din information är mycket större. Välj en VPS om du kommer att behöva göra mycket ändringar framöver.